Receptes amb cigrons

Us proposem que us deixeu ajudar pels més petits de la casa en l’elaboració d’un d’aquests àpats on el cigró és el protagonista. Dues propostes on la dieta mediterrània està molt present però ben diverses.

chickpea-390706_640

 

Cigrons amb espinacs

Ingredients

  • Cigrons
  • Ceba
  • Espinacs
  • Tomàquet triturat natural
  • Oli
  • Pebrot verd
  • All
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre vermell
  • Llorer

Elaboració

Posem els cigrons en remull el dia abans i deixem reposar tota la nit. Tindrem en compte alhora de posar-hi aigua que n’hi hagi suficient, ja que s’aniran hidratant i augmentaran el doble la seva mida.

Al dia següent farem el sofregit. Rentarem, tallarem i sofregirem el pebrot a foc lent, quan comenci a enrossir-se afegirem la ceba i el deixarem sofregir 20 minuts més. Després hi afegirem el pebre vermell i immediatament afegirem el tomàquet triturat. Deixarem a foc molt lent durant 1 hora fins que el sofregit es redueixi.

Mentre posarem els cigrons en una cassola amb aigua, afegirem l’all i el llorer i un raig d’oli i ho farem bullir durant 2 hores.

Prepararem la picada i l’afegim als cigrons juntament amb el sofregit.

I finalment afegirem els espinacs i ho deixarem coure tot plegat 10 minuts.

 

Croquetes de cigrons

Ingredients

  • Cigrons
  • Ceba
  • Pastanaga
  • All
  • Julivert
  • Oli
  • Sal

Elaboració

Posem els cigrons en remull el dia abans i deixem reposar tota la nit.

Al dia següent, pelem i tallem la ceba i pelem i ratllem la pastanaga. A foc lent i durant 10 minuts sofregim la ceba i després afegim la pastanaga i ho deixem 10 minuts més.

Retirem el sofregit del foc i deixem refredar, mentre rentem i escorrem els cigrons. Aboquem el sofregit i els cigrons en un recipient per poder triturar. Afegim una picada d’all i julivert i un punt de sal. Ho triturem fins que quedi una pasta homogènia.

En una safata, que cobrirem amb paper film, repartim i estenem la massa, la tapem amb fil i la deixem refredar al congelador durant 24 hores. Al dia següent desemmotllem la massa i la tallem en petits rectangles en forma de croqueta. I ja les tenim llestes per fregir!!!

 

Bon profit!!!