La màgia de cuinar plegats

Compartim amb vosaltres l’article, amb recepta, que ha escrit Marcel Urteaga, del Departament de gestió de 7 i TRIA, a la revista trimestral de 7 i TRIA.

Gestos que només s’aprenen fent. Canvis de colors, textures, olors i sabors. I tantes, tantíssimes receptes que, generació rere generació són transmeses des dels fogons de les nostres cases. Ha arribat l’hivern amb el seu fred. Les tardes s’enfosqueixen tan ràpidament que ens envien ben d’hora cap a casa a preparar el sopar. Tenim a les nostres mans l’oportunitat per trobar-nos petits i grans i cuinar junts un plat ben calentó per acabar bé el dia. Des de 7 i TRIA us animem a preparar una minestra de verdures amb pernil, una recepta plena de colors i de productes tan diversos que creareu un plat vistós, complet i saludable. En acabar, amb la taula parada i la família asseguda al seu voltant, degusteu el deliciós plat que heu cuinat entre tots, mentre els més petits us expliquen les divertides anècdotes del dia d’avui…

 

Mentesra verdures

Minestra de verdures amb pernil

 

Ingredients per a 6 persones

  • 1 patata gran
  • ceba mitjana
  • 2 pastanagues
  • 400 g de mongetes verdes (millor fresques)
  • 275 g de pèsols
  • 275 g de bròquil
  • 100 g de pernil salat a dauets
  • 1 culleradeta de farina de blat de moro

 

Elaboració

  • Pelem les patates, les pastanagues i la ceba. Les rentem i tallem a dauets, perquè es barregin bé. Tallem les mongetes verdes i el bròquil.
  • En una olla aboquem l’aigua per a cobrir les verdures, un rajolí d’oli d’oliva verge extra i una miqueta de sal. Escalfem a foc alt i quan bulli, hi afegim les verdures trossejades (pastanagues, mongetes verdes i pèsols) i deixem que cogui tot a foc mig-baix durant 30 minuts aproximadament.
  • Les patates i la coliflor s’afegiran al cap de 10 minuts, ja que amb 18-20 minuts de cocció serà suficient.
  • Mentre les verdures van coent, posem l’oli d’oliva verge en una paella i comencem amb el sofregit. Escalfem l’oli a foc mig i introduïm el pernil i la ceba. Sofregim!
  • Afegim una cullerada de farina de blat de moro (maizena) i ho movem bé. A continuació posem dues cullerades del brou de la cocció de les verdures i mantenim uns minuts a foc baix.
  • Un cop la ceba està transparent i el pernil daurat, retirem la paella del foc i la reservem.
  • Quan les verdures siguin cuites les retirem del foc i les escorrem. Les col·loquem en una safata amb certa fondària i afegim el sofregit damunt de les verdures.
  • Servim la minestra de verdura i l’amanim amb oli o maionesa. També podem acompanyar-la amb ou dur o bocins de pa torrat

 

Bon profit família!

Marcel Urteaga. Departament de gestió i amant de la cuina