Cuinem emocions: alvocats farcits

El passat mes d’abril, a la revista trimestral de 7 i TRIA vam iniciar una nova secció, que anomenem “Cuinem emocions”. Una secció de receptes elaborades i explicades per infants i joves. Senzilles i pràctiques receptes de temporada, totes amanides amb un toc d’emoció, un raig d’il·lusió i un polsim de màgia dels nostres petits xefs.

Esperem despertar la vostra gana i, sobretot, la curiositat i les ganes de cuinar-les a casa en família!

Els nostres primers petits xefs van ser el Pablo i la Maria, que per un dia es van convertir en cuiners, fotògrafs, dibuixants i reporters per explicar-nos en primera persona la seva experiència als fogons…

Alvocats farcits

Cuiners

  • Maria Gómez (12 anys)
  • Pablo Gómoez (8 anys)

Ingredients (per a 4 persones)

  • 4 Alvocats madurs
  • 2 Llaunes de tonyina
  • 4 Palets de cranc
  • 1 Pot de maionesa
  • Si cal, oli i sal
  • 4 Ous

Estris necessaris

  • Ganivet
  • Bol
  • Plat
  • Cullera
  • Forquilla

Elaboració (Eps.. amb la supervisió dels adults!!)

  • Posem a bullir a foc mitjà els 4 ous amb aigua.
  • Tallem per la meitat els 4 alvocats, amb molta cura perquè necessitarem aquestes bases per farcir, després.  Els traiem el pinyol i reservem les closques en un plat.
  • Xafem amb la forquilla els alvocats, afegim les 2 llaunes de tonyina, posem 3 o 4 cullerades soperes de maionesa, tallem els palets de cranc petits i ho barregem tot.
  • Al cap de 15-20 min aprox. traiem els ous del foc i els pelem.
  • En tallem dos a trossos petits i als dos restants els traiem el rovell i els reservem i tallem la resta de l’ou.
  • Amb una cullera farcim les barquetes dels alvocats, acabem ratllant els rovells d’ou per sobre.

I ara sí, que vagi de gust! 

alvocats farcits