El passat mes d’abril, a la revista trimestral de 7 i TRIA vam iniciar una nova secció, que anomenem “Cuinem emocions”. Una secció de receptes elaborades i explicades per infants i joves. Senzilles i pràctiques receptes de temporada, totes amanides amb un toc d’emoció, un raig d’il·lusió i un polsim de màgia dels nostres petits xefs.
Esperem despertar la vostra gana i, sobretot, la curiositat i les ganes de cuinar-les a casa en família!
Els nostres primers petits xefs van ser el Pablo i la Maria, que per un dia es van convertir en cuiners, fotògrafs, dibuixants i reporters per explicar-nos en primera persona la seva experiència als fogons…
Alvocats farcits
Cuiners
- Maria Gómez (12 anys)
- Pablo Gómoez (8 anys)
Ingredients (per a 4 persones)
- 4 Alvocats madurs
- 2 Llaunes de tonyina
- 4 Palets de cranc
- 1 Pot de maionesa
- Si cal, oli i sal
- 4 Ous
Estris necessaris
- Ganivet
- Bol
- Plat
- Cullera
- Forquilla
Elaboració (Eps.. amb la supervisió dels adults!!)
- Posem a bullir a foc mitjà els 4 ous amb aigua.
- Tallem per la meitat els 4 alvocats, amb molta cura perquè necessitarem aquestes bases per farcir, després. Els traiem el pinyol i reservem les closques en un plat.
- Xafem amb la forquilla els alvocats, afegim les 2 llaunes de tonyina, posem 3 o 4 cullerades soperes de maionesa, tallem els palets de cranc petits i ho barregem tot.
- Al cap de 15-20 min aprox. traiem els ous del foc i els pelem.
- En tallem dos a trossos petits i als dos restants els traiem el rovell i els reservem i tallem la resta de l’ou.
- Amb una cullera farcim les barquetes dels alvocats, acabem ratllant els rovells d’ou per sobre.
I ara sí, que vagi de gust!